למה אנו משתמשים בפיקוח של חי בריא
כי רק ככה תוכלו באמת להיות בטוחים לגבי מקור המזון שהגשנו,
כיצד הוא הופק, מה הוא כולל ולא פחות חשוב, מה הוא לא כולל!
אנו רוכשים בשר וביצים המפוקחים על ידי חי בריא
רב חיות המשק נמצאות לאורך כל חייהן בתנאי גידול המסבים להן מתח ומצוקה רבים המקשים עליהן לבצע פעולות טבעיות פשוטות המאפיינות אותן כבעלי-חיים. ברוב המשקים התעשייתיים בעלי החיים הם לא יותר מ"יחידת ייצור" ותנאי המחיה בהם משקפים את המינימום שיאפשר ל"יחידת הייצור" להיות רווחית. מעבר לפגיעה החמורה ברווחת בעלי החיים, הניסיון לחסוך בעלויות הביא את רוב משקי החי ליישם פרקטיקות שהינן בעלות השלכות קשות על בריאות הציבור וכדי שכל זה לא יהיה שקוף לצרכן, אופן שיווק המזון מהחי כיום נוטה לעירפול מקסימלי כדי להסתיר את האמת הבעייתית מהצרכן.
בשנים האחרונות אנו עדים לחשיפות תקשורתיות רבות בארץ ובעולם שהציגו מידע מדאיג לגבי אופן הגידול והשיווק של מזון מהחי וצרכנים רבים מחפשים אלטרנטיבות צריכה שלא יעמדו בניגוד צורם לתפיסתם המוסרית והבריאותית.
תו האיכות "חי בריא"
"חי בריא" מגבשת נהלים שמטרתם להבטיח כי גידול חיות המשק נעשה בצורה אחראית כלפי בעלי החיים ובני האדם.
איסור שימוש באנטיביוטיקה ברמה המניעתית, תזונה נאותה שאינה כוללת חלבון מהחי (כדוגמת זבל עופות), איסור על החזקת בעלי החיים בבידוד, קביעת גיל גמילה מינימלי, הגבלת זמן ההובלה של בעלי חיים למקסימום של 4 שעות, חיוב התקנת טלוויזיה במעגל סגור בבית המטבחיים, כל אלו הן רק דוגמאות מעטות לדרישות נהלי "חי בריא".